Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Afrikaartjes Zuid-Afrika 2Tádá! De nieuwste editie Afrikaartjes: Zuid-Afrikaartjes.

Het is een bonte verzameling geworden van alle mooie dingen die wij in de afgelopen onverwachte maanden in Zuid-Afrika zijn tegen gekomen. Wat er allemaal in zit, blijft voor nu een verrassing en zullen de Afrikaartjes ontvangers waarschijnlijk in het nieuwe jaar ontdekken.

Singer 2Maar de meeste liefde zit nog wel in de handgemaakte envelopjes. Op een markt op de grens van Mozambique waren we een aantal mooie stoffen tegengekomen, waarvan ik deze oranje/rode voor de Afrikaartjes wilde gebruiken. Darion, van de familie Knox, kwam met het creatieve idee om er envelopjes van te maken om alle Afrikaanse verrassingen in op te bergen. De rest van de dag zat Ramsay achter de generaties oude Singer om de enveloppen dicht te naaien en hebben Darion en ik er de knoopjes en lussen opgenaaid.

Postmuseum 5Blij met het mooie resultaat en Darion en Ramsay zeer dankbaar!

Liefs,

Margit.

1 commentaar

 1. Renate
  18 december 2015    

  Beste twee,
  Wat leuk allemaal. Heerlijk onbezorgd!
  Lieve groet
  Renate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!