Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Secret road 7Om vier uur ’s ochtends stonden we op en hebben we onze tent ingepakt. We hadden de tip gekregen over een “secret road”: een dirt road die door een gigantisch reservaat loopt en openbaar is voor het publiek. Hoewel het een groot privé reservaat is en je duizenden Zuid-Afrikaanse Rands moet betalen om er überhaupt naar binnen te kunnen, moest deze weg van de overheid open blijven om door te kunnen steken naar de snelweg. Open en gratis dus.

Secret Road 28Secret road 19We zorgden ervoor dat we er op tijd waren aangezien veel dieren actief zijn net na zonsopkomst en net voor zonsondergang. Om half zeven ’s morgens reden we het park in, stapvoets, om niets aan ons zicht te laten ontglippen. Het eerste beestje dat we tegenkwamen was een schildpad dat overstak. Wat mooi! Wij waren helemaal blij en tevreden en gingen er vanuit dat het ook wel ongeveer alles zou zijn wat we die ochtend zouden zien…

Secret road 21Secret road 18Drie uur verder hadden we impala’s, kudu’s, nyala’s, wrattenzwijnen, buffels, zebra’s, giraffes, witte neushoorns en een leguaan gezien. We konden ons geluk niet op! Totdat we, daar opeens, aan de kant van de weg in de schaduw, twee cheeta’s zagen liggen! Wat een indrukwekkende dieren! Ze waren aan het uithijgen van de jacht en lagen er nu zo rustig bij dat we, met de ramen van onze gehuurde Kia Picanto snel dicht gedraaid, ze een hele tijd konden observeren en fotograferen.

Secret road 23Secret road 10Maar wat er vervolgens gebeurde was haast nog ongelofelijker. Toen we eenmaal door het hek van het park weer naar buiten reden, stopten we even om van de ervaring na te genieten, over het park uit te kijken en fotootjes te maken van een mooie boom vol met vogels. We werden aangesproken door een Zuid-Afrikaanse man die er ook met zijn auto stond te genieten van het uitzicht. We raakten in gesprek en kletsten lang over de schoonheid van de natuur in Afrika. Hij vertelde dat hij aandeelhouder is van het park en er zijn vakantiehuisje en niet-commerciële Lodge aan een van de meren heeft.

Secret road 16Even later, nadat we alweer afscheid hadden genomen en weg gereden waren, reed hij achter ons aan en seinde ons te stoppen. Hij had zijn vrouw opgebeld en was alleen thuis die avond en had geen gasten in de Lodge dus hij nodigde ons uit om een nachtje te komen logeren.

Secret road 20Secret road 24Zodra we het park weer inreden zaten er nog vier cheeta’s, keurig op een rijtje op ons te wachten. Ondertussen begonnen we te geloven dat de lucky beans die we van Darian hadden gekregen, hun werk begonnen te doen.

Secret road 14Secret road 26 In de middag zijn we in zijn safariwagen gaan rondrijden door het park en hebben we een zwarte neushoorn, een olifant man en een luipaard gezien! De avond brachten we door met een heerlijke borrel bij zonsondergang en een lange avond vol goeie gesprekken aan een meer vol met lachende hippo’s. Toen we de safariwagen uitstapten en het huis inliepen, werd de weg zo waar geblokkeerd door een gigantische nijlpaard en toen we ’s ochtends wakker werden en de onze kamer uitstapten stond daar een prachtige Nyala. Poeh, wat een safari-geluk!

Liefs,

Margit.

2 commentaren

 1. Renate
  19 december 2015    

  Djambo,
  Wat een dag zeg! Ben stinkend jaloers op deze ‘drive’!!! Heerlijk genieten is dat. Prachtig plaatje van de cheeta’s.
  Fijne onmoeting óók nog, het mooie Afrika lacht jullie toe.
  Lieve groet
  Renate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!