Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Het warme hart van Afrika

DSCN6856

Iedereen die wel eens in Malawi is geweest, begrijpt waarschijnlijk wat ik bedoel. Een klein, relatief onbekend en zeer arm land. Geen toeristische high-lights. Niets bijzonders, zou je kunnen zeggen, behalve dan in het niet-bijzonder zijn. Verschrikkelijk aardige mensen zonder pretenties. Veilig. Het warme hart van Afrika. En hoewel “niets bijzonders”, toch verschrikkelijk mooi.

MV Ilala 14Daar kwam ik in de afgelopen drie weken achten tijdens het rondreizen met Rosa. Ik kende Malawi en Malawianen een beetje vanwege een zomer die ik vijf jaar geleden in Zomba heb doorgebracht, maar nu heb ik voor het eerst meer van het land gezien dan alleen het dagelijkse Malawiaanse leven in een dorp.

DSCN7957De foto’s geven een kleine indruk van het land, op Instagram vind je meer foto’s en misschien iets meer indruk, maar eigenlijk moet je het zelf komen ervaren…

Liefs!

Margit.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!