Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

DSC_2066 (2)Een van de fijnste dingen van reizen, vind ik het reizen zelf. Vooral de busreizen.

Wat je al niet ziet en opvalt als je uren door de ramen naar buiten staart en de landschappen en mensen aan je voorbij laat trekken. Gisteren viel mij in de bus op dat bijna iedereen niet op een pad loopt.

DSC_2074 (2)Als er asfaltwegen zijn worden die wellicht gebruikt om langere afstanden af te leggen, zoals de paar uur lopen naar de markt in het volgende dorp om je waar te verkopen. En buiten de asfaltwegen zie je soms wel degelijk een indruk van een pad, meestal veroorzaakt door al het vee dat rondloopt. Maar de meeste mensen lopen niet op een pad. Voetpad, fietspad, wandelpaadje, niets van dat alles. Gewoon natuur waar ze hun weg door kennen.

Margit.

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!