Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Tien geboden: Spiritualiteit

“Welcome to the Cemetery of Forgotten Books. (…) This place is a mystery. A sanctuary. Every book, every volume you see, has a soul. The soul of the person who wrote it and the soul of those who read it and lived and dreamed with it. Every time a book changes hands, every time someone runs his eyes down its pages, its spirit grows and strengthens. In this place, books no longer remembered by anyone, books that are lost in time, live forever, waiting for the day when they will reach a new reader’s hand, a new spirit…”.

– uit The Angel’s Game van Carlos Ruiz Zafón.

 

Lake Malawi 3 -Spiritualiteit is het nieuwe thema van de maand. Spiritualiteit…

Een woord dat van alles bij mij oproept maar waarvan ik niet goed weet wat het voor mij betekent. Een thema dat mij op deze reis en eerdere reizen veel heeft bezig gehouden, zonder dat ik er echt mijn vinger op heb kunnen leggen. Een thema waarover Cardy en ik uiteenlopende meningen hebben.

Een goede reden om er eens wat langer bij stil te staan, met Cardy en Rosa, een vriendin van mij die deze maand een stukje met ons meereist door Malawi. En vooral ook een reden om te kijken wat jullie hierover denken, vinden, schrijven, te binnen schiet. Alle input is welkom!

Meer weten over de Tien geboden? Lees hier verder.

Liefs!

Margit.

 

 

Voor wie met anderen of met zichzelf over dit thema na wil denken met behulp van een aantal vragen, zie hieronder.

 

Wat is jouw definitie van Spiritualiteit?

Heeft spiritualiteit te maken met een God?

Zie je spiritualiteit terug in de samenleving, en zo ja, in welke vorm?

Is spiritualiteit iets wat je deelt of iets voor jezelf?

Zou je willen dat spiritualiteit een belangrijkere of minder belangrijke rol in het dagelijkse leven krijgt?

Wat is jouw leefregel voor spiritualiteit?

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!