Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Giraffe 1

“Een paradox!” zei Breuer. “Eenzaamheid bestaat alleen in eenzaamheid. Zodra je er iemand over in vertrouwen neemt, is ze weg.” (uit Nietzsche’s Tranen van Irvin D. Yalom)

Zon, zee en strand. Vanuit Kenia schrijven en omschrijven wij het eerste thema. Aangezien dit een experiment is dat we samen met een aantal van jullie zijn aangegaan, spoken er veel gedachten en ideeën door ons hoofd. Want hoe introduceer je een thema? Zoals de titel aangeeft is het eerste thema; “relaties”. Maar een introductie vraagt wat meer dan enkel een thema benoemen.

We zijn begonnen met het bepalen van een doel. Ons doel is om vanuit het thema een leefregel te bepalen. Een heldere en haalbare regel.

Onderaan de tekst vind je de vragen die wij gebruiken om het thema te onderzoeken. Deze kun je zelf ook gebruiken en je bevindingen kun je mailen naar post@hetgrotemensenleven.nl. In de “tweede ronde” kan je jouw bevindingen vergelijken met die van de anderen.

We vinden het belangrijk dat iedereen zijn eigen benadering kiest want we vinden apart van elkaar nou eenmaal andere dingen belangrijk. Daarom hebben we één spelregel bedacht:

Vals spelen kan niet: je mag vragen overslaan, toevoegen en wijzigen. Dus als je al genoeg huiswerk hebt deze maand dan mag je ze ook allemaal laten liggen.

We wensen jullie veel plezier en een lekker wijntje toe.

Margit, Lauren & Cardy

P.s. hier kun je meer lezen over de Tien geboden

P.p.s. gelukkig nieuw jaar!

 

 

 

Nu

Wat is jouw definitie van relaties (wat betekenen relaties voor jou)?

Wat merk je in het dagelijks leven van relaties?

Hoe bewust ga je met relaties om, kun je hier een voorbeeld van geven?

Zijn je ideeën rondom relaties door de tijd heen veranderd?

Utopie

Zou je hier meer of minder van willen, en waarom?

Hoe zien relaties er in jouw utopie, in het dagelijks leven uit?

Wat houdt jou tegen om jouw utopie te vervullen?

Leefregel

Als je nu en utopie bij elkaar brengt, wat zou dan een haalbare leefregel zijn?

Wat is jouw aanbeveling wat betreft relaties?

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!