Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Secret road 24“Wat is zo kwetsbaar dat als je zijn naam zegt, hij gebroken is?”

 

Het tweede thema voor onze Tien geboden is Kwetsbaarheid. Net als bij het vorige thema geldt er maar één regel:

Vals spelen kan niet: je mag vragen overslaan, toevoegen en wijzigen. Dus als je al genoeg huiswerk hebt deze maand dan mag je ze ook allemaal laten liggen.

Voor het thema Kwetsbaarheid hebben we ook weer een aantal vragen op een rij gezet, die je onderaan deze pagina kunt lezen. Deze vragen kun je (alleen of samen met iemand anders) gebruiken om het thema te onderzoeken, of je kunt gewoon opschrijven wat er bij het thema in je opkomt.

De inzendingen voor het vorige thema leverden veel mooie teksten op. Dank daarvoor en tot de volgende hersenspinsels!

Margit & Cardy

 

 

Nu

Wat is jouw definitie van kwetsbaarheid?

Wat merk je in het dagelijks leven van kwetsbaarheid?

Hoe bewust ga je met kwetsbaarheid om, kun je hier een voorbeeld van geven?

Zijn je ideeën rondom kwetsbaarheid door de tijd heen veranderd?

Utopie

Zou je meer of minder kwetsbaar willen zijn, en waarom?

Wat voor rol heeft kwetsbaarheid in jouw utopische samenleving, in het dagelijks leven?

Wat houdt jou tegen om die utopie te vervullen?

Leefregel

Als je nu en utopie bij elkaar brengt, wat zou dan een haalbare leefregel zijn?

Wat is jouw aanbeveling wat betreft kwetsbaarheid?

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!