Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Op de terugweg (of op de heenweg)

Taxi 4

Afgelopen donderdag hebben Cardy en ik na ruim een jaar reizen het Afrikaanse continent verlaten. Cardy had een verrassing voor mij in petto: nu ik dit schrijf zitten we samen in een stad ergens in Europa. Vanavond komen we dan eindelijk in Amsterdam aan en dinsdag zullen we echt thuiskomen, in Groningen.

Nog even twee nachten met zijn tweeën, een eilandje tussen twee werelden, nog op reis maar toch al een beetje terug. En zeker niet meer in Afrika.

Eigenlijk kan het grote mensen leven nu pas echt beginnen. Cardy en ik zijn destijds vertrokken om een afstand te nemen tot ons leven in Nederland, een afstand tot de vanzelfsprekendheid van onze Nederlandse waarden en normen, om te onderzoeken wat wij in dit leven nou zelf waardevol vinden en waar wij onze levens aan willen verbinden.

Daar is van alles uitgekomen. Het gemis van de mensen thuis, van beste vrienden en naaste familie, maar ook een oude bekende of onbekende die je op straat tegenkomt. Een passie om samen een plek op te bouwen, een buurthuis bar, waar we met anderen ubuntu kunnen bedrijven en gesprekken voeren over het leven. Een opleiding tot filosofisch practicus. En niet in de laatste plaats, nog meer liefde voor elkaar. Het kriebelt al een tijdje om met dit alles in Groningen verder aan de slag te gaan.

Voorlopig zal het stil blijven op deze website, hoe toepasselijk de naam ook blijft. Iedereen bedankt voor het meeleven en meereizen. Wij kijken er ontzettend naar uit een ieder gauw (weer) in het echt te ontmoeten!

Liefs!

Margit & Cardy

3 commentaren

 1. Henk
  20 juni 2016    

  Fijn om jullie weer in de buurt te hebben.
  Dank voor twee onvergetelijke weken in Zuid Afrika.
  Liefs
  Henk

 2. Janny
  18 januari 2017    

  Hallo Marit,
  Een wijs besluit om je website te bezoeken. Vanaf het begin wis ik dat je niet tot de gemiddelde co-assistent behoorde toen je in onze praktijk kwam. Ook was ik onder de indruk van je rustige uitstraling. Het voelde goed en bewonderingswaardig dat je eerst naar Afrika bent geweest om afstand te nemen zoals je zegt van alles wat we normaal vinden. Om te zien dat normaal op iedere plek in de wereld anders is en ieder daarin een eigen waarheid heeft.
  Dank je dat je mee liet kijken op je site.
  Heel veel geluk en voorspoed met je partner.
  Als ik in Groningen kom, loop ik je buurthuis binnen.
  Dan is het handig om het adres even naar onze praktijk te sturen…

  • 3 februari 2017    

   Ha Janny!
   Dank je voor je lieve woorden.
   In ons hoofd bestaat de buurthuis bar al lang, ik zal het laten weten als we er ook daadwerkelijk een locatie voor hebben gevonden en zijn gestart!
   Jij ook veel geluk gewenst en wie weet tot ziens.
   Liefs,
   Margit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!