Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Addis Ababa 31 -Gisteren zijn Cardy en ik terug gevlogen naar Ethiopië. Na een heerlijke kerstvakantie met mijn zusje in Kenia begin ik volgende week met een maand supervisie in Addis Ababa en Yirgalem voor mijn werk bij Female Cancer Foundation (FCF).

Addis Ababa 33 - Op het moment dat we ons vertrouwde barretje in de Bole buurt instappen, komen de kerstliederen ons tegemoet: we komen net een dag te laat voor de Ethiopische kerst aan. We moeten er een beetje om giechelen. We waren hier in september nog met het Ethiopische nieuwe jaar, toch grappig zo’n andere kalender.

Addis Ababa 38 -Het voelt dubbel aan om weer terug in Ethiopië te zijn. Jullie weten wel dat dit niet ons favoriete land is, niet het Afrika waarvoor we onze spullen hebben gepakt en niet perse een plek waar we positieve inspiratie opdoen voor ons grote mensen leven. Maar tegelijkertijd is Addis Ababa ondertussen een vertrouwde plek geworden, waar we vele weken hebben doorgebracht in afwachting van mijn werkvergunning, ondertussen een beetje zijn geadopteerd door de Nederlandse Vereniging in Addis Ababa en dus onze vaste plekken (supermarkt, bar, restaurant) hebben.

Addis Ababa 35 -Daarbij kijk ik ook echt weer uit naar mijn werk voor FCF hier. Zowel in Addis Ababa als in Yirgalem ga ik in vijf verschillende kliniekjes de verpleegkundigen ondersteunen die wij in augustus getraind hebben in het screenen van baarmoederhalskanker. Dit werk, samen met de o zo gemotiveerde verpleegkundigen en onder andere in samenwerking met de organisatie Beza waar wij eerder over schreven, is waar mijn werk voor FCF om draait.

Addis Ababa 36 -Liefs!

Margit.

5 commentaren

 1. Co
  9 januari 2016    

  Down to earth?

 2. Henk
  11 januari 2016    

  Mooi die lenzen. Echt weer prachtige foto’s!

 3. Lotje
  23 november 2016    

  Hoi Margit en Cardy,
  Wat een mooie site. Ik lees met fascinatie jullie verhalen!
  Over een maand vertrek ik voor een half jaar naar de hoofdstad van Ethiopie, Addis voor een stage.
  Jammer om te lezen dat Addis en Ethiopie niet jullie favoriete bestemmingen waren.
  Maar misschien ga ik dit anders ervaren!
  Hebben jullie nog tips of andere leuke/minder leuke ervaringen met betrekking tot
  Addis en Ethiopie?
  Veel plezier en succes op jullie fantastische reis.
  Groetjes, Lotje

  • 3 januari 2017    

   Heee Lotje!
   Sorry voor de late reactie: zoals je misschien al had gezien zijn we ondertussen terug in Nederland en ook niet meer heel actief op onze website.
   Bedankt voor je berichtje en leuk dat je van onze verhalen hebt genoten! En wat mooi dat je stage gaat lopen in Addis: je gaat vast een hele bijzondere tijd tegemoet.
   Aan praktische tips: wij sliepen telkens in Mister Martin’s Cozy Place, dat is de plek in Addis waar je de meeste kans hebt om ook andere reizigers tegen te komen. Verder zou ik zo vaak mogelijk de stad uit proberen te gaan om de mooie natuur van Ethiopië te ontdekken. In de stad zelf zijn er een aantal leuke jazzbars (eentje heet geloof ik Mama’s Kitchen) die de moeite waard zijn om op te zoeken.
   Hoe lang ga je naar Addis? Waar woon je en wat doe je er?
   Belangrijkste tip is misschien wel: wees geduldig en lief voor je zelf. Het is ècht een hele andere cultuur waar je af en toe best tegen aan zult lopen en dan is het misschien fijn om te weten dat je niet de enige bent :)!
   Als je nog eens wilt mailen of meer vragen hebt, wees welkom!
   Margit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!