Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

KoningsdagWauw!

Op de verjaardag van Marjan (moeder van Margit) en tijdens onze verkoop op Koningsdag hebben we een verbluffend mooi bedrag bijeengesprokkeld.

Marjan had voor haar zestigste verjaardag als cadeau een bijdrage voor ons project: “Weet je niet wat je voor je verjaardag wilt vragen? Een heleboel mensen wel.” gevraagd. Super lief en dat heeft ons zevenhonderdtien euro opgeleverd.

Zelf hebben we heel actief verkocht bij ons kleedje: vlaggetjes, verjaardagskaarten, kleding, oude school stempels en nog wat andere spulletjes. Daarmee hebben we vierhonderdzeventig euro verdiend.

Dus dat betekent dat we nu een startkapitaal hebben van elfhonderdtachtig oftewel 1180 euro!

Joepie!

We gaan ervoor zorgen dat dit geld een goede bestemming krijgt. Wanneer en bij wie weten we nog niet, daar zullen we jullie van op de hoogte houden.

We hebben nu ook een bankrekening speciaal voor dit doeleinde: NL86 RABO 3155 267 178 t.n.v. M.E.Vegter.

Liefs!

Margit & Cardy

2 commentaren

 1. Renate de Jong
  1 juni 2015    

  Beste Margit en Cardy,
  Van Janneke had ik al iets gehoord over jullie plan. Wat een edelmoedige actie! Ook de manier hoe jullie communiceren is gewoon anders, dan vele projects! Op dit moment zitten we best dicht bij elkaar 😉
  Fred en ik zijn met onze laatste reisweek bezig en verblijven nu in het Noordoosten van Zuidafrika, Timbavatie Private Reserve. We hebben een onvergeetelijke reis al achter ons. Fietsend (ploeteren, afbeulen en ook genieten) van Vic Falls, Botswana, Namibië tot Cpetown. Nu zijn we gewoon aan het reizen.
  Fijn dat er mensen zijn zoals jullie, die de handen uit de mouw steken. Zo dapper ben ik niet, ;-( Maar zal jullie via de ING na thuiskomst ondersteunen.
  Lieve groet Renate

  • 1 juni 2015    

   Hallo Renate!

   Wat leuk om een berichtje van je te ontvangen! Ik ben inderdaad ook door Janneke op de hoogte gebracht van jullie avonturen en kijk af en toe op jullie blog. Wat een mooie reis!

   Leuk dat je ons volgt en wilt ondersteunen, dankjewel!

   Nog een hele goede reis gewenst,

   Liefs Margit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!