Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Scientist, artist, journalist

Hana 1Tijdens ons eerste bezoek aan Yirgalem ontmoetten we Hana, een jonge slimme meid die scientist, artist en journalist wilde worden. Ze had mooie Afrikaartjes voor mij gemaakt om naar de abonnees te sturen en vertelde mij dat het moeilijk is voor haar om een teken- of schildercursus te volgen: geen cursussen in de buurt en slechts één schilder om van af te kijken.

Dus kwamen we op het idee om dit keer drie boeken voor haar mee te nemen: een tekenboek, een boek over journalistiek en een boek over de wonderen van de wereld. We afgelopen februari hebben in Yirgalem een kopje thee met Hana gedronken en zij had, in navolging van onze eerdere gesprekken, ook een boek voor mij meegenomen: het nieuwe testament. Ik heb haar beloofd deze tijdens de reis door te lezen.

Margit.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!