Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Projecten

Projecten

Voor vertrek en reizende weg hebben Cardy en ik een aantal projecten opgestart. Het is allemaal niets groots en op een spontane manier ontstaan, met in het achterhoofd dat het ook niets groots hoeft te zijn of te worden.

Daarmee hebben we onszelf een vrijbrief gegeven om maar wat te proberen, te proberen te doen wat we zelf erg leuk vinden om te doen, maar we normaal gesproken niet aan zouden beginnen vanwege de druk die er op zou komen te liggen. Iets waarmee we niet iets hoeven te bereiken, maar dingen die we normaal gesproken toch al doen of graag doen en op deze manier meer ruimte en aandacht willen geven.

De projecten tot nu toe op een rijtje:

Onder “Projecten” vind je de genoemde projecten en kun je er meer over lezen. Liefs!

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!