Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Handgemaakte kaarten uit KeniaStiekem heb ik afgelopen vrijdag al de nieuwe lading Keniaanse Afrikaarten op de post gedaan vanuit het poskantoor van Buruburu Nairobi gebracht. Op de markt kwam ik van kunstenaar Sam deze prachtige doeken tegen, die ik niet kon laten liggen. Samen met de armbanden die ik eerder had gevonden, zijn het extra bijzondere Afrikaartjes geworden.

Post uit KeniaIk heb al laten zien wat voor mooie wijsheden ik de vorige keer op het postkantoor van Buruburu vond, nu kwam ik op de terugweg een aantal schatten tegen. Echte straatschatten…Post uit KeniaIk loop hier altijd de grond af te speuren naar kleine schoonheden (veren, muntstukjes, noem maar op), maar dit is wel een hele bijzondere schoonheid. Sindsdien vraag ik mij af wie er op de foto poseert.

Liefs!

Margit

4 commentaren

 1. Lauren
  29 juni 2015    

  Mooi!

 2. marjan
  1 juli 2015    

  Mysterieus, een begin voor een mooi verhaal?

  • 1 juli 2015    

   Wie weet! Rosa gaf ook al als suggestie om het af te laten drukken, indien mogelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!