Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Handgemaakte kaarten uit Ghana“Which one?”, vraagt de mevrouw achter de balie als ik haar vertel dat ik de Afrikaartjes naar Nederland wil sturen. “Which Netherlands? We have several.”

Post GhanaGelukkig is Shine er om mij met de post te helpen. Ik vertel haar dat alle kaarten voor Nederland bedoeld zijn, behalve eentje die naar England moet. “Which one?” vraagt zij mij. Ze bedoelt welk kaartje. “The one that says England”, leg ik haar uit.

Post GhanaUiteindelijk is het natuurlijk allemaal goed gekomen en lopen Shine en ik naar buiten om nog een foto te maken van de kluisjes die de muren van het postkantoor vullen. Dit zijn de brievenbussen van de inwoners van Kumasi, vertelt Shine mij. Het zijn er 14950 in totaal. Hoeveel inwoners zou Kumasi hebben?

Handgemaakte kaarten uit Ghana

Gelukkige geadresseerden van de Afrikaartjes uit Ghana, ik hoop dat jullie er blij mee zijn! Willen jullie het mij laten weten wanneer en of ze goed zijn aangekomen? Liefs! Margit.

5 commentaren

 1. Lauren
  5 juni 2015    

  Joepieee! Je kaartje lag gisteren in de bus! Wat een mooi en vol pakketje, ik ben vooral erg blij met het armbandje. En het kaartje is echt heel mooi. Dankje lieve zus!

 2. Janneke
  12 juni 2015    

  Mijn Afrikaartje is ook aangekomen – wat een verwennerij! Het voelde echt als een envelopje Afrika. Een aanrader!

 3. Arianne
  3 juli 2015    

  Wow, wat een verrassing. Enof je me blij hebt gemaakt vandaag! Niet alleen met de prachtige cadeautjes maar ook met je lieve en mooie aardebrief. Heel veel dank en ik ga eens bedenken wie ik een volgende keer met een brief kan verrassen. Liefs Arianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!