Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Post uit AfrikaAltijd al post willen ontvangen uit Afrika?

De komende weken, maanden of jaren zullen Cardy en ik door veel verschillende landen in Afrika reizen. We zullen veel mooie dingen tegenkomen, mooie natuur, mooie Afrikaanse stoffen, mooie mensen, mooie talen, mooie dieren, mooie verhalen.

En zo maken we de Afrikaartjes, door in kleine postpakketjes stukjes van wat we tegenkomen te verzamelen en naar jou, je vrienden of familie te sturen.

Wat zit er meestal bij een Afrikaartje:

 • Een handgemaakte kaart. Hiervoor zoek ik een lokale artiest op die zelf postkaarten, tekeningen of kleine schilderijtjes maakt;
 • Een Afrikaans verhaal. Achterop de kaart schrijf ik je een persoonlijk berichtje met een verhaal uit dat land of over de verrassingen die in je envelop zitten
 • Afrikaanse verrassingen. Dit zijn meestal drie kleine dingen die mij zijn opgevallen in het land waar wij op dat moment zijn of die iets vertellen over de mensen, de cultuur of de natuur;
 • Een Afrikaanse postzegel!

Voor een indruk van de pakketjes die we zoal opgestuurd hebben, zie bijvoorbeeld de Zambiaanse Afrikaartjes, de handgemaakte pakketjes uit Ethiopië of de Afrikaanse verrassingen uit Kenia.

Het enige dat je hoeft te doen is mij een mail te sturen of hieronder een reactie achter te laten, mij jouw of je vriend of vriendin zijn of haar adres te geven en een bijdrage over te maken. Voor een enkel Afrikaartje vraag ik 10 Euro, voor een Afrikaartjes abonnement 25 Euro: dit zijn drie Afrikaartjes uit drie verschillende Afrikaanse landen, ergens in de komende maanden. Je kunt hier onze Het Grote Mensen Leven-bankgegevens vinden.

Liefs!

Margit.

 

P.s. Je kun natuurlijk ook op een andere manier dan met geld “betalen”. Misschien heb je weinig geld, maar veel liefde of geniale ideeën over om in te ruilen voor een Afrikaartje. We laten ons graag verrassen!

20 commentaren

 1. jokealberda
  19 april 2015    

  Hallo Margit.Een fantastisch idee hoor!
  Ik geef graag aan dit soort kleinschalige dingen.
  Al het andere verdwijnt helaas teveel in de verkeerde zakken.Fantastisch dat je dit samen met je nieuwe vriend gaat doen!!
  Waarschijnlijk tot volgende week.
  liefs van Joke

  • 19 april 2015    

   Ha Joke!

   Wat leuk dat je naar onze site kijkt en bedankt voor je reactie!

   Kleinschalig is het zeker en heel direct. We willen graag iets bijdragen en zullen dat doen aan de hand van wie en wat we ter plaatse tegen zullen komen. Wie en wat dat zal zijn weten we dus nog niet, maar we zullen het allemaal op deze site bijhouden.

   Liefs en tot ziens!

   Margit

 2. Sarah Garrit
  19 april 2015    

  Wat een super leuk idee! Ik ben heel benieuwd naar jullie mooie ervaringen op dit mooie continent!

  • 19 april 2015    

   Hoi Sarah,

   Dank je! Ik ben ook onwijs benieuwd naar wat we tegen zullen komen. Op deze site zullen we er verslag van doen en jullie mee proberen te nemen in de ervaringen die we daar op doen.

   Nogmaals bedankt!

   Margit

 3. Marian en Jaap Venendaal
  19 april 2015    

  Een geweldig idee. We gaan jullie zeker volgen!!!!

 4. Paula
  20 april 2015    

  Hoooooi! Wat leuk! Ik wil graag op de hoogte blijven van jullie reis =)

  • 20 april 2015    

   Hee Paula!

   Leuk!!! Wij zullen hier (zo veel als het internet het daar toe laat) al onze avonturen vast leggen. Leuk dat je meedoet :).

   Liefs!

   Margit

 5. bram
  24 mei 2015    

  hallo
  ik wil graag zo’n kaartje ontvangen
  groetjess

  • 24 mei 2015    

   Leuk! Ik stuur je nu een mail voor je adres en dan zal ik er eentje voor je klaarmaken.

 6. Ina Tikkel
  13 juli 2015    

  graag wil ik geregeld een Afrikaartje ontvangen en op deze manier jullie werk steunen!

  lieve groet Ina

  • 15 juli 2015    

   Ha Ina, wat leuk zeg! Ik zal je een berichtje sturen voor je adres, dan krijg je je eerste Afrikaartje uit Ethiopië! Een lieve groet terug, Margit.

 7. Tessa
  9 augustus 2015    

  Hi Margit!

  Ontzettend leuk en knap wat jullie doen! Lijkt me heel leuk om jullie kaartjes te ontvangen voor een beetje Afrika gevoel thuis. En steun voor jullie prachtige project.

  Succes!

  Liefs,
  Tessa

  • 10 augustus 2015    

   Hee Tessa!

   Wat leuk dat je onze site hebt gevonden! Ik stuur je een mailtje voor je adres :).

   Veel liefs terug!

   Margit

 8. Marloes
  13 augustus 2015    

  Ik zou heel graag een afrikaartje ontvangen, maar omdat ik een klein budget heb ben ik nieuwsgierig wat het kost aan postzegels.
  Ik vind dit een super leuk initiatief.

  • 13 augustus 2015    

   Hee Marloes!

   Leuk dat je enthousiast bent! Ik stuur je meteen een mailtje!

   Margit

 9. Simone Waltz
  27 september 2015    

  Ha Margit en Cardy!

  Hoop dat jullie laatste bergdag nog geslaagd is geweest! Tijdens onze terugtocht regende het… hopelijk is dat voor jullie meegevallen.

  Ik wil graag 2 Afrikaartjes versturen als dat kan, dus hoor graag per mail van jullie!

  Liefs en fijn jullie ontmoet te hebben.

  Simone

 10. Vera Wabeke
  4 januari 2016    

  Hey hoi,

  Wauw wat een mooie reis maken jullie! Echt indrukwekkend. Het lijkt mij super leuk om een aantal kaartjes te ontvangen!

  Liefs Vera
  (Ook aan Cardy, mijn oude collegaatje)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!