Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Wasbak (2)Vanmorgen eerst yoga, toen hardgelopen en vervolgens heel langzaam mijn haar en lichaam gewassen. Ik kwam er onder de douche achter dat er geen stromend water was. Gisteren nog wel, maar bij vlagen blijkbaar niet en vanmorgen dus ook niet. Gelukkig zijn ze er hier op voorbereid en staan er verspreid door het huis altijd een paar regentonnen gevuld met water.

Het wassen en vooral het haar wassen, duurt dan wat langer. Dus toen moest de Village Director wat langer wachten voordat ik klaar was voor het ontbijt. De Village Director van dit dorp heeft besloten dat het zijn taak is om mij bij iedere maaltijd gezelschap te houden. Als teken van goed gastheerschap. Drie maaltijden per dag dus.

Nah goed, voor jullie in ieder geval een bewijs dat ik mij regelmatig was en dat ik de kralenkettingen daadwerkelijk draag (als je héél goed kijkt), dag en nacht!

6 commentaren

 1. Lauren
  12 juni 2015    

  Haha herkenbaar! Krijg je wel warm gemaakt water of moest je het met koud water doen?

  • 13 juni 2015    

   Er is elektriciteit en een waterkoker, dus warm water is zeker een optie! Maar ik heb besloten om maar gewoon all the way te gaan, met koud water.

 2. Ryanne
  19 juni 2015    

  Blote Marga! hahaha

 3. Janneke
  12 juli 2015    

  Zo’n mooie foto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!