Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Wasini 21“Hebben we toch nog een witte kerst”, zegt Cardy wanneer we met zijn drieën over de witte stranden van de Zuid kust van Kenia naar schelpen zoeken. Een grapje dat hij al eerder maakte toen in het stadspark van Nairobi, dat op kerstdag afgeladen was met Keniaanse gezinnetjes, de kinderen één voor één met ons Mzungu op de foto wilden. Toch nog een witte kerst voor hun. Een grapje dat ik stiekem heel leuk vond :).

Shimoni 7En ergens hadden we het niet verwacht, de witte stranden. Hoewel we ondertussen al redelijk wat van Afrika hebben gezien en vaak tegen andere mensen thuis zeggen dat Afrika hier heel anders is dan dat wat je van het “donkere, spannende, gevaarlijke” Afrika in Nederland meekrijgt, passen witte stranden nog niet bij ons beeld van Afrika.

Tiwi 6Maar ondertussen weten we beter. Want witte stranden passen wel degelijk bij Afrika. Evenals bergwandelingen en festivals.

Tiwi 10En zo kwamen wij op het idee om onszelf als reispartner en/of organisator aan te bieden. Want ik weet dat er meer nieuwsgierigen onder ons (of jullie) zijn. Maar Afrika is best spannend.

Wasini 13Mocht je altijd al een keer naar Afrika hebben willen gaan maar weet je niet goed hoe je dat precies aan moet pakken, of vind je het een fijn idee als iemand je alvast voor is gegaan? Laat het ons weten, wie weet kunnen wij een handje helpen.

 

Liefs!

Margit.

 

P.s. voor meer indrukken van de landen waar wij tot nu toe geweest zijn, kijk onder “Waar zijn we nu?” en op onze Instagram. We kunnen natuurlijk “overal” afspreken in Afrika, als je een bepaald land op het oog hebt.

2 commentaren

  1. Co
    6 januari 2016    

    Stiekeme grapjes zijn een vertrekpunt voor relativeren. Het maakt het je leven een beetje spannend en ontspannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!