Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Basisarts Margit door Afrika Bij het maken van een blog hoort dat je een “Over mij” stukje schrijft. Hierop word ik herhaaldelijk gewezen wanneer ik tussen de “How to write a blog” artikelen verzeild raak.

Maar hoe schrijf je in het kort iets over jezelf dat voor je gevoel ook aansluit op wie je bent?

“I have no special talent. I am only passionately curious” – Albert Einstein

Als kind zat ik liever in een boom een boek te lezen, dan dat ik met leeftijdsgenoten om zou gaan. Een goed gesprek met ouders of andere volwassene, dat kon mij dan weer wel interesseren. Lang heb ik gedacht dat ik door mijn behoefte aan hersenspinsels en ‘goede gesprekken’ afwijkend was, niet oké. Ondertussen ben ik er achter gekomen dat het niet zo veel uitmaakt of het oké is of niet: ik kom er toch niet meer vanaf.

Als basisarts op reis door AfrikaHet leuke is dat ik ondertussen een partner in crime heb gevonden die minstens zo veel nadenkt, waarmee de goede gesprekken maar niet tot een einde lijken te komen. Veel van onze gesprekken gaan over het actief vormgeven van je leven. Wat is belangrijk om veel in je leven te hebben, wat juist iets minder? Hoe ga je met je omgeving om, hoe ga je met jezelf om? Wat betekent voor mij een goed leven?

Basisarts

Hoewel mijn Geneeskunde studie sinds negen jaar een rode draad door mijn leven is geweest, heb ik mij nooit geïdentificeerd met ‘de Geneeskunde student’, ‘de coassistent’ of ‘de basisarts’. Misschien identificeer ik mij gewoon niet met mijn werk. Ik ben blij met de studie die ik heb gevolgd, alles wat ik heb geleerd en zeker ook met het werk dat ik nu ga doen (zie Female Cancer Foundation). Maar ik haal minstens zo veel uit de andere dingen in mijn leven, dingen die ik minstens zo belangrijk vind: het contact met mijn vrienden, een cursus filosofie, een knutselproject, vrijwilligerswerk, een eindeloos gesprek met mijn vriend, een ontdekkingsreis (zie Het hoge woord is eruit: Afrika) of een interessant nieuw boek.

Het meest afwijkende aan mij is misschien vooral het meest opvallende aan wie ik ben. Altijd in voor een goed gesprek, nieuwsgierig en vol hersenspinsels. De reis door Afrika en Het Grote Mensen Leven zullen een nieuwe inspiratiebron vormen voor nog meer hersenspinsels en nog meer gesprekken, die ik grotendeels hier vast zal leggen.

 

Heb je vragen aan mij aan de hand van dit stuk? Laat het weten en ik zal zo snel mogelijk reageren!

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!