Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Ik denk dat als je rondkijkt op deze site, of op Facebook of mijn foto’s op Instagram, je het idee krijgt dat het ontzettend goed met mij gaat.

En aan de ene kant klopt dat, maar aan de andere kant toch niet helemaal.

Mijn nieuwe werk bevalt erg goed. Het is mooi, geeft veel voldoening en is erg motiverend om via je werk bij te kunnen dragen. Om via je werk het leven van anderen een beetje beter te kunnen maken.

Daarbij voel ik mij een ontzettende geluksvogel (of flamingo, want die zijn zo mooi!) om via mijn werk op de meest mooie plekken te komen, mensen te ontmoeten en dingen te zien. Zoals ik al in mijn vorige berichtje met het liedje Simpel beschreef, ga ik hier langzamer lopen en kijk ik daadwerkelijk mijn ogen uit.

Maar er zijn ook veel momenten waarop ik alleen ben en het af en toe best pittig vind. Mijn nieuwe rol als grote mensen arts is uitdagend. Ik woon ongeveer iedere week ergens anders, ontmoet iedere keer nieuwe collega’s tot wie ik mij opnieuw moet verhouden. Ik kom veel culturele verschillen tegen en leer veel van mijn nieuwe rol waarin ik voor het eerst echt als arts werk en supervisie moet geven.

Het pittige is, dat ik dit alles met niemand kan delen. Voorafgaand aan mijn vertrek heeft dit avontuur een hele aanloop gehad. Cardy en ik hebben niet zomaar besloten om dit avontuur aan te gaan, maar om allerlei uiteenlopende redenen. Vragen en zienswijzen die wij samen delen en uit willen zoeken. Eenmaal hier wordt ik met alleen maar meer vragen geconfronteerd, maar heb nu even niemand om ze mee te delen. En staan de hersenspinsels genoodzaakt even stil.Afrikaart Malawi

Gisteren vloog ik vanuit Kenia naar Malawi. InMalawi vindt een evaluatie plaats voor alle Save my Mother projecten in Afrika. Alle coördinatoren van deze projecten in Ghana, Kenia, Malawi, Zambia en Gambia komen daar deze week naartoe, evenals twee leuke collega’s van mij van FCF uit Nederland.

Cardy vliegt morgennaar Ethiopië. Een kleine week later (volgende week zaterdag), kom ik daar ook aan. Stiekem ben ik al een hele tijd heel erg aan het aftellen, en hij ook. Eindelijk kan het grote mensen leven-avontuur dan echt beginnen.

Nog zeven nachtjes slapen :).

Margit

2 commentaren

  1. Ingrid
    29 juni 2015    

    Lieve dappere Margit!! Wat een pittig prachtig avontuur beleef je. Ik heb respect voor je. Ik tel met je mee af en hoop dat je heel nel mag delen met jouw lief!! Kus Ingrid

    • 30 juni 2015    

      Lieve Ingrid, dank je voor je reactie :). Het is heel fijn dat jullie het met mij mee delen! Nog vier nachtjes slapen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!