Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Floor Asiakwa 1 (2)Eenmaal aangekomen in het hotel waar we de komende dagen een internationale bijeenkomst zullen hebben, komt er opeens iemand op mij afstormen.

Floor Asiakwa 10 (2)Het is auntie Becky! Zo’n blijdschap heb ik in tijden niet gezien. We hadden allebei niet verwacht elkaar hier, in Lilongwe, Malawi, zo snel alweer tegen te komen.

Floor Asiakwa 4 (2)En ik had nooit verwacht wat ze mij vertelde, toen ik vroeg hoe het ging met de vloer. Die was al lang af! Zodra het geld was over gekomen, is de vloer gelegd. Gelukkig had ze foto’s bij zich, die jullie hier kunnen zien.

Becky and INog eenmaal, dank jullie wel allemaal! Voor het mogelijk maken van deze vloer (en die onwijze glimlach op Becky haar gezicht) en ook het aanvullen van ons startkapitaal met de vele Afrikaartjes die jullie bestellen.

Liefs!

Margit

4 commentaren

 1. marjan
  3 juli 2015    

  Super, wat fijn om te lezen dat het ingezamelde geld zo goed besteed is. Mooie vloer! Groetjes aan auntie Becky

  • 3 juli 2015    

   Mooi he! Zo leuk, hoe zij mij om de hals vloog. Ik zal haar de groetjes van jullie allen doen!

 2. Janneke
  12 juli 2015    

  Wauw! Daar kunnen de bouwvakkers hier nog wat van leren!

  • 15 juli 2015    

   Ja, het was echt mooi om te zien hoe gráág ze de vloer wilden, nodig hadden en hoe snel (en hoe mooi!) deze er dus ook lag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!