Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Het grote mensen leven

Cardy & ik

Ondertussen alweer een half jaar terug in Nederland en we beginnen onze draai weer wat te vinden, ons grote mensen leven in Nederland begint vorm te krijgen.

Behalve alle rijkdom aan herinneringen van de ontmoetingen en schoonheid in Afrika, de ervaring om het eens allemaal niet te weten en te zien dat het leven ook dan goed komt en je niet “verdwijnt”, plus het gegeven dat mijn vriend en ik dag in dag uit samen in een tent hebben gewoond en elkaar of de tent niet hebben opgegeten… Behalve al dit moois hebben we nog twee overblijfsels van onze reis die we graag met jullie delen: een filmpje over mijn werk voor de stichting Female Cancer Foundation en drie volle fotoboeken op onze eettafel.

Het filmpje kun je hier bekijken, voor de fotoboeken en bijbehorende gesprekken moet je in Groningen zijn :).

Liefs van Cardy, Zappa (onze kat) en mijzelf!

Margit.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!