Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Afrikaartjes Zuid-Afrika 4In een vorig berichtje had ik de Afrikaartjes abonnementhouders al een beetje lekker gemaakt, en mijzelf al wat voorpret gegund, met een voorproefje van de Zuid-Afrikaartjes. Na een paar dagen knutselen met Ramsay en Darion van de familie Knox waren de envelopjes gemaakt van stof klaar om gevuld te worden met Zuid-Afrikaanse verrassingen en op de post gedaan te worden.

Afrikaartjes Zuid-Afrika 3Ondertussen zijn ze aangekomen dus kan ik verklappen wat er dit keer bij zat!

 • Een geschiedeniskaartje in het Afrikaans van uit de oude sigarettenpakjes uit een stoffig winkeltje in Johannesburg;
 • Drie lucky beans;
 • Twee veren van onze geliefde Kokkie;
 • Een stekelvarkenstekel nog van de lodge waar we in Zuid-Afrika gewerkt hebben;
 • Een Zuid-Afrikaanse munt;
 • Twee schelpen van Kozy Bay waarvan ik van één een bedel heb gemaakt;
 • En natuurlijk de Zuid-Afrikaanse postzegels!

Ik hoop dat jullie er blij mee zijn!

Liefs,

Margit.

2 commentaren

 1. Maran
  20 januari 2016    

  Heel leuk! Ze kwamen een dag na elkaar binnen 😀
  Liefs maran

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!