Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Ik ben Cardy, 26 jaar.

Thuis voelen

Tot en met mijn vierentwintigste heb ik gezocht naar “thuis”. En vlak nadat ik deze bij mijzelf vond kwam ik Margit tegen. Niet lang daarna heb ik haar uitgelegd dat ik voordat ik haar leerde kennen bezig ben geweest met het uittekenen van mijn leven. Dus de vaste waarden ook echt vastleggen. Ik vertelde haar dat zij nu samen met mij bezig is om dit in te kleuren. Zo voelt dat.

Soms loopt je leven zo dat alles wat je doet in het teken staat van het creëren van rust. Een basis of thuis. Nog niet eens zodat je dan de gekste dingen kunt doen maar gewoon om even dat gevoel te kunnen voelen dat alles prima is.

Er zijn zat momenten dat Margit mij vraagt hoe ik mij voel en dat ik dan antwoord dat het prima gaat. Net zo goed als dat het vaak zat goed of slecht gaat. Margit heeft er erg aan moeten wennen dat prima voor mij voldoende is. Als ik zeg dat het prima gaat dan voel ik mij leeg van binnen maar dan weet ik dat ik thuis ben of kan komen. Dan weet ik dat ik snel weer een fijn gevoel krijg. En eigenlijk is dat precies waar ik een fijn gevoel van krijg.

Toch hebben we nu beiden de behoefte om wat we hebben uitgetekend opnieuw te onderzoeken. Dat is lastig als je er middenin zit. Dus dat gaan we doen in Afrika.

Wat misschien fijn is om te weten over Margit en mij, is dat we beiden een totaal andere achtergrond hebben. Zij is arts en opgegroeid in een veilig en ondersteunend gezin. Mijn hoogst afgeronde opleiding is het VMBO-TL en ik ben opgegroeid in een gebroken gezin waaruit ik weinig ondersteuning heb kunnen halen. Binnen dit gegeven hebben we allebei onze goede en slechte periodes gehad en we hebben heel sterk het gevoel dat we op eenzelfde manier naar de wereld kijken.

Mijn motivatie voor deze blogsite is het “documenteren” van wat ik ontdek, zie en leer. Als jij het gevoel hebt dat je hier iets in bij kunt dragen of daarin mee wilt gaan dan maakt het dat voor mij nog een stukje leuker.

1 commentaar

  1. Edgar Van Der Luit
    22 april 2015    

    Wens jullie samen veel succes toe….wil daar aan toevoegen dat ik onder de indruk ben van jullie verhaal en denk dat dit een mooie basis is om de wereld te gaan ontdekken. Denk dat hier veel valt te leren en dat de wereld een uitdaging is die we in bruikleen hebben met de boodschap “Geef deze door aan de volgende generatie en maak daar iets moois van…ook voor een ander “.
    Groet Edgar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!