Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

calcium botten

Krak!

Ik zit samen met Magdalena op de sofa’s van het guesthouse televisie te kijken en ons avondeten te eten, wanneer ik opeens een hard geluid naast mij hoor.

Helemaal vergeten: als je in Afrika kip eet, eet je de héle kip. Inclusief de botten.

“I want my calcium!”

4 commentaren

 1. Lauren
  31 mei 2015    

  Haha mooi, wat bijzonder. Heb jij ze ook opgegeten?

  • 31 mei 2015    

   Nee, wij Hollanders halen ons calcium uit melk! Ook volgende keer samen proberen als jij er bent? 😉

 2. Nicole van Tongeren
  2 juni 2015    

  Ik heb hier zo om moeten lachen!! Heerlijk! Ik word nog steeds raar aangekeken als ik om stukjes kip vraag zonder bot. But why?? You’re missing the best part!!!

  • 2 juni 2015    

   Haha, nice!
   Ik heb je moeder gemaild en begrepen dat ik haar helaas net misloop in Naïrobi, maar desalniettemin hartelijk ontvangen zal worden. Erg lief!
   Het blijft verschrikkelijk jammer dat wij elkaar niet ontmoet hebben, maar dat gaat vast en zeker nog komen!
   Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!