Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Best chapati’s in town

Als je ooit nog eens in Moshi komt, ga dan bij deze vrouw chapati’s eten. Werkelijk waar, the best chapati’s in town.

Chapati ontbijt 2 Vanaf de backyard hostel in Rau ga je rechtdoor, tot langs Rau’s Pub, dan over de greppel links bij het winkeltje en daar achter vind je haar en haar keukentje. De chapati’s kosten 250 Tanzaniaanse Shilling per stuk, vullen goed, worden ter plekke gemaakt en zijn perfect. Voor nog eens 250 TsH krijg je er een kop thee of warme melk bij.

Chapati ontbijt 3Toen ik vroeg of ik een foto van haar mocht maken moest ze giechelen, maar het mocht. Haar klant wilde ook op de foto. En wilde de foto hebben. Aan het einde van de week (we verbleven een week in Moshi om door Minjeni Women Group tasjes te laten maken) kwam ik de foto’s langs brengen, vlak voordat we doorreisden naar het volgende stadje.

Toen we wegliepen zat de chapati bakster nog steeds met de foto in haar handen te glunderen.

Margit.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!