Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Zoo 1De driver is een van de sleutelfiguren tot minimale intigratie. Hij is de eerste die om je de belangrijkste woorden uit de lokale taal te leren, je de normale prijs van een flesje water te geven en je gezelschap te houden tijdens de uitjes georganiseerd voor het weekend. Soms leidt dit tot erg mooie gesprekken en mooie ervaringen samen.

Zoo 3Zoo 2Met David ging ik vorige week naar de Zoo, “If you don’t want to go into the wild, there you can find all the animals together”. Althans, ik dacht dat we naar een Wild Animal Orphanage gingen. Om deze indrukwekkende beesten, waarvan je weet dat ze niet heel ver weg echt in het wild leven, in kooien te zien, gaf een erg dubbel gevoel.

Crown crane 3Crown crane 2Het was leuk om te merken dat David ook erg onder de indruk was van de verschillende beesten en de gids de kleren van het lijf vroeg. Hoewel ik werd uitgelachen toen ik een kwartier bleef staan om de Crowned Cranes te fotograferen en te filmen tijdens hun dans, aangezien deze veel voorkomen in Kenia en ook de landen eromheen. Een soort roodborstje dus.

Struisvogel 4Struisvogel eiOok snapten ze niet zo goed waarom ik iedere keer dat ik een struisvogel zag, in de lach schoot. Dit komt door een boek dat ik gekregen heb van Ryanne en aan het begin van mijn reis gelezen heb: Love, Life and Elephants van Daphne Sheldrick. Zij woont in een van de Wildlife Reserves van Kenia en zorgt daar voor de wilde weesdieren. Op een gegeven moment beschrijft ze hoe de struisvogels iedere ochtend wanneer de rangers (die achter de stropers aangaan) acht geven, met hun in de rij gaan staan. Een komisch beeld lijkt mij.

Turtle eiTurtleAan het eind van de dag kreeg ik zelfs souvenirtjes mee van de gids voor de Keniaanse Afrikaartjes: stekelvarken stekels!

Margit

6 commentaren

 1. Lauren
  26 juni 2015    

  Hahaha, stekelvarken stekels! Ik reserveer alvast een kaartje!

  • 26 juni 2015    

   Ah, sorry! Deze zijn begin deze week op de bus gegaan (onder andere naar onze moeder, wil je er nog eentje onderscheppen ;))! Zie het berichtje ‘postzegel wijsheden’. De volgende Afrikaartjes komen uit Ethiopië: ik zet je op de lijst! Liefs!

 2. Janneke
  12 juli 2015    

  Nog steeds als een kind zo blij met m’n stekel!

  • 15 juli 2015    

   Mooi he? En ik had geloof ik al wel aan je verteld wat ze er in Malawi mee doen?

   Ze leggen de stekel een half uurtje in het water, totdat deze zacht wordt. Daarna buigen ze de stekel om, zodat ze er een armbandje van kunnen maken!

 3. Ryanne
  22 juli 2015    

  Hahaha daarom moet ik ook altijd lachen om struisvogels 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!