Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Basisarts in Afrika

“Ik beloof dat ik de geneeskunst zo goed als ik kan zal uitoefenen ten dienste van mijn medemens. Ik zal zorgen voor zieken, gezondheid bevorderen en lijden verlichten.

Ik stel het belang van de patiënt voorop en eerbiedig zijn opvattingen. Ik zal aan de patiënt geen schade doen. Ik luister er zal hem goed inlichten. Ik zal geheim houden wat mij is toevertrouwd.

Ik zal de geneeskundige kennis van mijzelf en anderen bevorderen. Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen, en ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving. Ik zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk.

Ik zal zo het beroep van arts in ere houden.”

Dat beloof ik.

 

Dokter Vegter

6 commentaren

 1. Lisenka de Ruiter
  19 april 2015    

  Wat een mooi en goed initiatief !!
  Ik zal met belangstelling jullie volgen.

  Dikke knuffel en xx

  • 19 april 2015    

   Ha Lisenka!
   Dank je voor je reactie en leuk dat je met ons mee leest :).
   Liefs!

 2. 19 april 2015    

  Super awesomly epic!
  Gefelicitaart dokter Vegter.

 3. Sanne Hille
  19 april 2015    

  Wat een prachtige eed! Eigenlijk zou een ieder zoiets moeten afleggen bij het verkrijgen van een bul. Ongeacht het beroep maar er natuurlijk wel op toegespitst. Of misschien ook niet. Want anders verliest het de waarde!

  Lieve Margit,
  Allereerst wil ik je feliciteren met het behalen van je bul! Fantastisch! En voor jou en Cardy al het geluk van de wereld samen op dat ene bijzondere continent.

  Sanne

  • 19 april 2015    

   Hee Sanne!

   Bijzonder he? Ik vond het ook erg mooi, geeft toch extra betekenis aan het afstuderen en vooral het begin van mijn bestaan als arts.

   Dank je voor de felicitaties en nog voor de interessante gesprekken. Tot de volgende keer!

   Margit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!