Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

“Are you selious ?”

Losa in minibusVorige week is onze vriendin Rosa aangekomen! Of eigenlijk moet ik Losa zeggen: de R en de L zijn hier verwisselbaar, wat soms tot grote hilariteit leidt.

Wanneer we met zijn drieën in een minibusje zitten wordt Cardy door onze buurman gevraagd: “What is this one to you?”, waarbij hij naar mij wijst. “My wife”, antwoordt Cardy. “And that one?”, vraagt hij naar Losa wijzend. “My second wife”, zegt Cardy als grapje. Het antwoord dat hij krijgt is: “Are you selious?”. Alle vier barsten we in lachen uit, maar om verschillende redenen.

Andere mooie voorbeelden van “r” en “l” omwisseling zijn: “Go to the light”, “Opening players”, “My name is Bressings”, “I am solly”, “You want a grass?” en dus Losa.

Gloetjes van ons dlieën!

Margit.

3 commentaren

 1. Danielle
  19 april 2016    

  Hi Margit!
  Per toeval kwam ik jullie website tegen en ben ik eens rond gaan neuzen. Nieuwsgierig als ik was hoe het mijn Kameroen-buddy jaren later zou vergaan…. Wat een ontzettend waardevol jaar! Heel leuk om te lezen. Ik hoop dat je nog heel veel mooie momenten gaat meemaken. Ik zal af en toe jullie site nog eens bezoeken.
  Liefs, Danielle

  • 20 april 2016    

   Heeeee Danielle!!!
   Wat geinig zeg! Ja, jaren na onze eerste reis naar Afrika, ben ik meerdere malen terug gekomen. Met afgelopen jaar als grootste reis, in meerdere zinnen. Wat leuk dat je onze site bent tegen gekomen en een kijkje hebt genomen. Hoop dat alles goed met je gaat, al het beste!
   Groetjes!
   Margit

 2. dries
  2 mei 2016    

  Exactry!! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!