Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Vorig weekend had ik gezelschap van Magdalena en Ahmed in het guesthouse van Kumasi. We hebben aardig wat tijd met zijn drieën in de auto doorgebracht en dit bleek altijd het juiste moment voor Ahmed om zijn gouden grapjes uit de mouw te schudden.

are you a ZebraBij deze wil ik er eentje ter eren van mijn lieve nieuwe vrienden met jullie delen.

“So there is this driver, you know? And he is about to make a looong journey.”, vertelt Ahmed geanimeerd.

While driving through Africa, at a certain moment he has to slow his speed because there is this lion crossing. He is making himself angry about the slowness with which the lion is walking and shouts at him: “You are blocking my way!”

are you a Zebra“But can’t you see?” replies the lion, “It’s a zebra!”

“Well, are you? You are not a zebra! You are a lion! Now get out of my way!”

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!