Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Afrikaartjes 1 -Joepie! De Amhaarse Afrikaartjes zijn gepost. Een beetje met een omweg, dit keer vanuit Zuid-Afrika. En dit keer niet alleen naar Europa, maar ook een aantal naar Amerika.

Ik vind het iedere keer weer spannend wanneer ze aankomen, of ze aankomen en hoe ze aankomen…

Dit keer was het al spannend nog vóórdat ik de post pakketjes in elkaar had gezet. Op het vliegveld van Addis Ababa werd ik aangehouden omdat ik … twintig koehoornen lepels bij me had.

Afrikaartjes 2 -Cardy heeft alles op alles gezet (verteld dat ik momenteel Ethiopische inwoner ben, dat we ó zo gek op Ethiopië zijn, ons er thuis voelen en van de cultuur genieten) en ze uiteindelijk vrij gekregen.

De afgelopen dagen ben ik wezen knutselen: heb zelf de Amhaarse kaarten gemaakt (in tegenstelling tot in andere landen kon ik dit keer geen artiesten vinden die zelf kaarten, kleine tekeningen of schilderingen maken).

Afrikaartjes 3 -De andere Afrikaanse verrassingen hebben allemaal met het Ethiopisch nieuwe jaar te maken (op 12 september 2015 op onze kalender is in Ethiopië het jaar 2008 ingegaan!). Zo zijn de veren van de kip die we op nieuwjaarsdag hebben gegeten.

Liefs,

Margit.

3 commentaren

 1. Lor
  9 november 2015    

  Joepie!

 2. Maaike Kort
  14 november 2015    

  Verrassing!! Het is nog steeds een puzzel van wie ik de kaart eigenlijk gekregen heb….(er zitten 3 mensen met dezelfde naam in mijn kennissenkring) En helaas heeft de lepel Nederland niet bereikt. Grappig is dat ik zelf deze zomer met een project in Zuid-Afrika ben geweest. Goede reis verder!

  • 14 november 2015    

   Hallo Maaike!
   Wat fijn dat je Afrikaartje is aangekomen! En wat toevallig dat je net zelf in Zuid-Afrika bent geweest. Ik had van Ingrid (Neuman) begrepen dat je wel meer Afrika avonturen achter de rug hebt!
   Tjeempie, wat jammer zeg. Dat het pakketje niet compleet is. Dit is voor het eerst dat een Afrikaartje niet of niet in zijn geheel aankomt. Ik weet niet goed of ik het al op je kaart had gezet, maar je hebt een heel Afrikaartjes abonnement (!) cadeau gekregen, dus ik zal het met de kaarten die nog komen vast goed maken!
   Liefs en tot de volgende Afrikaart,
   Margit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!