Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Unieke post KeniaDe Keniakaartjes zijn onderweg! Dit keer heb ik iets extra moois gevonden: stekelvarken stekels! De Swahili tekeningen dienen als kaart en als derde een kleurrijk stukje Afrikaanse stof. Het verzenden van de kaarten was een mooi avontuur op zich.

Post uit KeniaPost uit KeniaVanmorgen ben ik naar het postkantoor van Buruburu in Nairobi gelopen om de tien Afrikaartjes (met Afrikaanse verrassingen!) naar Europa op de post te sturen. Ik kwam allemaal mooie dingen tegen.

Post uit KeniaPost uit KeniaVooral de seizoenspostzegels vond ik erg mooi, met hun wijsheden. Ik hoop dat ze snel aankomen en dat ze jullie blij mogen maken!

Liefs,

Margit

4 commentaren

 1. marjan
  22 juni 2015    

  Wat een mooie wijsheden! Wat doet die ene man daar op een Keniaanse postzegel naast Education is the matter of the heart?

  • 22 juni 2015    

   Hij ‘is’ de postzegel waarvoor je 35 Keniaanse Shilling (ongeveer 35 eurocent) betaalt en ik denk dat het zijn wijsheden zijn. Don Bosco, een Italiaanse priester (zie Wiki!).

 2. Janneke
  12 juli 2015    

  Ik wil graag een Afrikaartjes-abonnement!

  • 15 juli 2015    

   Jaaa! Komt eraan! Je staat op de verzendlijst voor de Afrikaartjes uit Ethiopië en bent bij deze de eerste met een heus abonnement!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!