Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Afrikerst kaart 1

Wil je iemand onder je vrienden of familie voor kerst verrassen met een keer iets anders voor in de kerstboom, of met een uniek postpakketje uit Afrika? Dit is je kans!

Ik ben namelijk een speciale editie Afrikaartjes aan het maken: Afrikerst kaarten. Ook hier, in Zuid-Afrika, wordt Kerst volop gevierd. Samen met mooie houten kerstboomhangers, ben ik in de afgelopen weken weer de mooiste dingen tegen gekomen: reden voor een speciale Afrikerst kaarten editie!

Afrikerst kaart 3Let op! Dit is een eenmalige actie (denk ik, daar kom ik volgend jaar op terug) die niet binnen de Afrikaartjes abonnementen valt. De pakketjes kosten 10 Euro per stuk. Daarvoor krijg je:

 • Een handgemaakte kerstkaart uit Zuid-Afrika, met een berichtje van mij
 • Een Afrikaanse houten kerstboomhanger
 • Een vers gevonden stekelvarken stekel-hanger
 • Een strikje voor in de boom gemaakt van Afrikaanse stof
 • Een Zuid-Afrikaanse postzegel!

Afrikerst kaart 2Hoe eerder je er één bestelt, des te meer kans dat de je ze dit jaar in de kerstboom kunt hangen!

Liefs,

Margit.

 

2 commentaren

 1. Margit
  13 november 2015    

  Make me one :-)
  Liefs, Margit
  PS. Groeten ook aan Cardy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!