Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

In Afrika is alles mogelijk

Bodaboda 1  En als je dan ook nog eens een Zuid-Afrikaan tegenkomt, is het al geregeld!

Bodaboda 2Dat overkwam ons onder andere onlangs bij Arusha, Tanzania. We hadden met de lieve familie Knox tijdens ons verblijf in Pretoria al vernomen dat alles mogelijk is en voor je geregeld kan worden, gáát worden. In Arusha, het centrum van alle high-lights van Tanzania, wilden wij op zoek gaan naar de low-lights. Ten eerste omdat ons budget het beklimmen van de Kilimanjaro (we hebben bedragen van 1000 Euro voorbij horen komen!) en een bezoekje aan Serengeti niet perse toelaat en ten tweede omdat deze high-lights ook niet de reden van ons bezoek aan Afrika zijn, maar we een kijkje willen nemen in andere manieren van leven.

Bodaboda 4Dus toen we op de camping naast de camper van een Zuid-Afrikaan kwamen te staan en lieten vallen dat we wilden kijken of we de dag erna een bodaboda (of pikipiki, een kleine motor) konden huren, was het al geregeld: hij had toevallig een vriend aan de telefoon die de dag erna wel een bodaboda kon verhuren.

Bodaboda 3Mooi was om te zien hoeveel Masai we op deze motortrip tegen kwamen, om te zien hoe groot hun stam is en hoe prachtig zij zich kleden. Helaas heb ik daar geen foto’s van gemaakt, omdat de mogelijkheid zich niet voordeed. Wel hele mooie foto’s van ons motor outfit!

Margit.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!