Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Lusaka 3De twee méést kleurrijke dingen in Afrika zijn: chitenge’s en advertenties. Op de chitenge’s kom ik later uitgebreid terug, met foto’s, gebruiksaanwijzingen en Afrikaartjes.

Lusaka 4Lusaka 9In Addis Ababa heb ik de kleurrijke advertenties eerlijk gezegd een beetje gemist, maar hier in Lusaka word ik er weer vrolijk mee geconfronteerd. Iedere muur is goed voor wat kleur en een mooie advertentie.

Lusaka 6 (2)Lusaka 10Niet alleen de muren overigens, ook bomen kunnen je goed van dienst zijn als je je product kwijt wilt.Lusaka 7Liefs!

Margit

2 commentaren

  1. Ryanne
    6 augustus 2015    

    Nu nog een mooie FCF advertentie op de muur!

    • 6 augustus 2015    

      Ha! Dat is een goeie! Die zal ik eens overleggen, een mooie roze advertentie :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!