Ik weet slechts een ding, dat ik niets weet. - Socrates

Anyssinia Ballooning 1 “Dat is nog eens rustig wakker worden”, zeg ik tegen Cardy. Terwijl we op 300 meter hoogte over een dorpje net buiten Addis Ababa vliegen. Of zweven eigenlijk.

Abyssinia Ballooning 2Wat hadden we weer een geluk! Gisteren werden we uitgenodigd door Bram van Abyssinia Ballooning om vanochtend vroeg mee te varen in de luchtballon. We hadden Bram vorige week op een barbecue ontmoet en hadden al meerdere malen over zijn drie jaar oude bedrijf gehoord: een ballonvaart bedrijfje opzetten in Ethiopië is, laten we zeggen, “avontuurlijk”.

Abyssinia Ballooning 10Net als de ballonvaart zelf, hoewel het vooral een enorme rust met zich meebrengt. Nog nooit eerder hadden we in een luchtballon gezeten en dan nu, zomaar, in een luchtballon in Ethiopië. Of boven Ethiopië.

Abyssinia Ballooning 7Het was heel bijzonder om de grote platte ballon in een mum van tijd te zien groeien tot een heuse luchtballon, ’s ochtend héél vroeg op een veld ergens buiten Addis Ababa. En om te zwaaien naar alle kinderen en volwassenen die vol ongeloof hun huisjes uitkomen om te kijken (ja echt, je vliegt soms zó laag dat je de uitdrukking op hun gezichten kunt lezen!). En om mee te helpen met het landen. En om, na landing, op een prachtig stukje afgelegen Ethiopië een glas champagne te drinken èn door Bram zelf met champagne gedoopt te worden voor onze eerste vaart.

Abyssinia Ballooning 8Bedankt Bram, voor deze bijzondere ervaring! En voor wie overweegt om naar Ethiopië te gaan: deze ballonvaart is echt een aanrader!

Liefs,

Margit.

 

P.s. Helaas geen foto’s van het uitzicht, dat mag niet van Ethiopië…

2 commentaren

  1. Renate
    17 januari 2016    

    Supergaaf!!!!

  2. Lauren
    17 januari 2016    

    Super cool finawanawana!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mee doen met de Tien geboden?

Wij zijn Margit en Cardy en hebben in november 2014 besloten om voor onbepaalde tijd door Afrika te reizen. Mei 2015 zijn wij vertrokken. We hebben deze keuze gemaakt omdat we samen willen uitzoeken hoe we, bij terugkomst, ons leven willen gaan leiden.

Als je in Nederland opgroeit dan krijg je uiteraard de Nederlandse normen en waarden geleerd en is er een duidelijk verwachtingspatroon over hoe je je leven leeft. Om hier niet direct in te vervallen of misschien zelfs een andere keuze te maken, wilden we weg uit Nederland. Weg om onze gedachten op een rij te zetten en weg om andere normen, waarden en paden te leren kennen.

Op het moment van vertrek waren wij beiden zesentwintig, Margit had dat jaar haar studie Geneeskunde afgerond en ik werkte fulltime in een eetbar. Hoewel we allebei een totaal andere achtergrond/geschiedenis hebben, denken we hetzelfde over onze toekomst en vullen we die heel graag samen in.

Eenmaal terugkomen in Nederland, Groningen om precies te zijn, willen we graag onze eigen buurthuisbar starten. Een plek voor de buurt om bewust te worden van alles wat in andere landen of culturen misschien heel normaal is maar wat we in Nederland soms vergeten. Een plek waar we mensen bewust willen maken van hun gedachten over tijd, maatschappij, familie, creativiteit, filosofie en geld. En een plek waar we kunnen samen-leven.

Ondertussen zijn we bezig met ons grote mensen leven in Groningen vorm te geven en gebeurt er even niet zo veel op deze website. Wie weet volgt er nog een nieuw avontuur of een nieuw project, dan horen jullie van ons!